Pogo

 

POGO | VE VÝVOJI

 

| SYNOPSE
Vesmírná Sonda Voyager putuje od roku 1977 chladným dalekým vesmírem. Po nečekaném průletu červí dírou se vynoří a přiřítí na planetu POGO, kde překvapeným Pogoňanům odrecituje pozdravy ve všech možných jazycích, ale když na žádný z nich nezareagují, zahraje jim alespoň Mozartovu Kouzelnou flétnu a rock-n-rollové Go, Johny, go. To nadchne mladé Pogoňany, začínají zkoumat, jak by se mohli dostat na Zem, kde to přeci musí být tak skvělé. Protože na Pogu žádná hudba doposud neexistovala. Podobně po návratu k lidem zatouží i samotná Sonda. A i když se možná cesta ukáže nemožná, hudební zrnka se v panenské půdě planety POGO a jejích obyvatel ujala a divoce klíčí…

 

| ŠTÁB
Námět, scénář, režie – Jana Švermová, Markéta Fulínová
Výtvarno – Jana Švermová

Producenti – Alena Vandasová, Martin Vandas, Maurfilm (CZ)

Žánr – animovaný sci-fi krátký film pro děti
Předpokládaná délka – 10 min.

Finančně podpořeno Státním fondem kinematografie.

 

| BIOGRAFIE

Jana Švermová
Vystudovala Univerzitu Tomáše Bati ve Zlíně, obor animovaný film. Jako animátorka pracovala na večerníčku Bob a Bobek. Je výtvarnicí vítězného filmu na Anifestu 2011 – „Kronika Oldřicha S.” ( režie: Rudolf Šmíd). Je režisérkou a výtvarnicí klipu „V obyčejných dnech” 2020. Od roku 2006 je také specialistou vizuálních efektů ve studiu UPP a RUR. Podílela se na filmech a seriálech (např. Louskáček (2010), Grandhotel (2007), Miasto 44 (2014), Kuky se Vrací (2007), Úkryt v zoo (2017), Pilíře Země (2010) Génius (2017).

Ilustruje i knížky pro děti ( např. Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama, od J.Nvoty; Zajda, Majda a Pajda v Itálii, od J.Švermové)

Markéta Fulínová
Během studií Mezinárodních vztahů na VŠE vedla univerzitní kino (FK VŠE). Po dalším studiu Politologie na FF UK a po mateřské dovolené však začala pracovat jako VFX specialista pro různá studia v Praze (UPP, RUR, Eallin) a to jak na hraných (např. Hořící keř (2013), Marie Terezie (2020), Nejlepší přítel (2017), Snowpiercer (2013), Wiplala (2014), Preise der Freiheit (2019), tak i na animovaných filmech (Hurvínek a kouzelné muzeum (2017), či dokumentech (Francesco 2020). Podílela se i na digitálním restaurování Černého Petra (2017).

V poslední letech spolupracuje jako autor i režisér s TPS Vývoje dětských pořadů pro ČT Déčko. Cykly Frnk z hnízda a Ptačí rodinky se ČT prezentovala i v rámci EBU Erfurt presschool item exchange (2019, 2020).